HJÄLP MIG!

HJÄLP MIG! header image 1
May 22, 2020  

41. Förlossningsdepression och kär i en kompis

Det är inte så bra med varken Albin eller Lisette. Albin har hittat en temporär lösning på sin situation och Lisette får livsgnista av att umgås med vänner. Annars har en lyssnare mailat in och berättat att hen är kär i en kompis hen träffat online. Ska hen berätta det rakt ut eller vänta ut det? En rad flirt-tips kommer skeppat! 

Maila in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller avloppsrensare)

May 12, 2020  

40. BMI och utanför i vängrupp

Lisette har fått energi av att träffa en vän i veckan och Albin är en stackars trött pappa. En av lyssnarna som har mailat in berättar att hennes partner börjat bli helt insnöad på hälsa och träning och vill att hon ska hänga på. Det är bara det att hon en gång har lidit av ätstörningar och känner hur partnerns nya intresse triggar igång det igen. Vad ska hon göra? En annan lyssnare känner sig utanför när två av hennes vänner umgås utan henne. Och borde Lisette kanske sluta med Youtube?

Maila in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller spådamer)

May 6, 2020  

39. Orolig brudtärna och otroligt ensam

Albin har börjat jobba igen och Lisette börjar känna sig deppig efter att ha varit instängd i två månader. Vi har fått svar från tjejen i förra avsnittet. Hon som hade en pojkvän som både var kontrollerande och la över sin psykiska ohälsa på henne. Hur gick det för dem och deras förhållande? Andra mail i dagens avsnitt handlar om en tjej som ska vara tärna på ett bröllop där hennes ex är bror till brudgummen. Hur ska hon klara av att vara på samma bröllop som honom när hon mår dåligt bara av att tänka på honom? En annan tjej känner sig otroligt ensam efter att ha mist sitt jobb nu på grund av Corona. Hon bor i en ny stad och har inga vänner. Hur hittar man nya vänner under en pandemi?

Maila in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller öronproppsupplösare)

April 28, 2020  

38. Inget sex innan äktenskap och manipulerande pojkvän

Albin har extraknäckt som superhjälte i veckan (på riktigt) och hjälpt polisen att leta efter droger och Lisette dejtar en kille över facetime igen (Skräll). En lyssnare har precis träffat en kärlek som inte vill ha sex förrän de gifter sig, och lyssnaren känner sig kanske inte 100 % bekväm med det. Är det värt att satsa på kärleken även fast man har olika syn på sex? En annan lyssnare har en pojkvän som är kontrollerande, manipulativ och väldigt nere, men vems fel är det?

Maila in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller Dinseyfigurer)

April 21, 2020  

37. Att inte vilja ha barn, och att ha sex med menskoppen inne

Lisette väntar på ett bud, och Albin väntar på att få sova ordentligt. 
En lyssnare har skickat in ett svar på förra veckans mejl om sexmissbrukande pojkvän, och en annan lyssnare har bett Lisette berätta historien om när hon råkade glömma menskoppen i när hon hade sex, och fick åka in på gynakuten. 
En tredje lyssnare har skrivit in om att hon inte vill skaffa barn, men hur tidigt bör hon berätta det när hon dejtar någon?

Maila in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller låssmeder)

April 14, 2020  

36. PAPPA(!!) Albin och sexmissbrukare till pojkvän

ÄNTLIGEN har lilla Henrik anlänt och Albin kan nu titulera sig som pappa, far eller farsan. Förlossningen var tyvärr långdragen och jobbig men lyckligtvis kom Albin ihåg att skriva ner allt Amy skrek ut i ren smärta. Mycket underhållande. Annars har en lyssnare mailat in ett problem som verkligen upprör Lisette. Lyssnaren har precis fått reda på att hennes pojkvän sen två år tillbaka är sexmissbrukare. Hur ska hon hantera det här?

Maila in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller sjörövare)

March 31, 2020  

35. Pruttproblem och att uppfostra barn i en toxic släkt

Albin har fortfarande inte blivit pappa, trots att bebisen skulle ha kommit i fredags. Lisette har varit på vad hon kallar en "Corona-dejt", och vad är det som gjort att Albin gått och lagt sig så sent de senaste nätterna? Förutom en bebis har Albin hunnit med att göra klart en påsklåt, och en Youtube-video som Lisette är med och sjunger (pyttelite) i.
Vi har fått svar från tjejen vars mejl vi läste förra veckan, och som bara hittar svin att dejta. Vi har också fått ett mejl från en lyssnare som vill skaffa barn med sin partner, men är orolig för att partnerns släkt har riktigt risiga värderingar och talar illa om barnen så att de hör, och så har en annan lyssnare problem med att hon fiser när hon dricker alkohol.

Maila in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller korvgubbar)

March 24, 2020  

34. Corona-dejting och att dras till svin

Det är bara några dagar kvar tills Albin blir pappa. Iiiiihhh, helt olidligt spännande! Sen är Albin den första personen Lisette har umgåtts med på över en vecka. Blir man inte lite galen av att vara instängd? Vi har fått svar av tjejen som i förra avsnittet skrev in om sina föräldrar som misshandlade henne psykiskt när hon var barn, och vi har fått lite råd när det kommer till våra egna problem. En lyssnare har problem med att dejta då det nästan alltid slutar med att hon blir för full för att tacka nej när det kommer till sex i slutet av dejten. Hur dejtar man smart?

Maila in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller förstföderskor)

March 17, 2020  

33. Bröststorlek och svar om psykisk misshandel

Precis som alla andra i hela världen pratar vi om Corona, men också om Mulan, ögonbryn och Youtube. Och så läser Albin den dikt som Lisette efterfrågade i förra avsnittet. Vi har fått ett svar på mejlet från avsnitt 31, om psykisk misshandel. En lyssnare berättar om sina erfarenheter, och ger lite tips och råd, och Lisette berättar om sina erfarenheter. En annan lyssnare har komplex för sina små bröst, och även här berättar Lisette om när hennes bröst började växa, och så läser hon ur sin dagbok från denna tid.

Vi testar också att läsa upp våra egna problem, för att se om ni har några tips eller lösningar.

Maila in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller sportfiskare)

March 10, 2020  

32. Sex som självskadebeteende och “Ska jag vara otrogen?”

Det kryper sig närmare och närmare tills Albin blir pappa för första gången. Gravidfotografering och ett extra besök hos barnmorskan är avcheckat från listan. Lisette har varit på dejt där hon ljög för att gå vidare på en till dejt samma kväll. Får en göra så? I dagens mejl är en tjej förvirrad efter att ha dejtat en kille i ett halvår men får fortfarande inga klara tecken på om han vill bli ihop på riktigt. En annan tjej misstänker att hon använder Tinder och sex som ett självskadebeteende och undrar vad hon kan göra för att sluta. 

Maila in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller professionella spottloskare)