HJÄLP MIG!

HJÄLP MIG! header image 1
June 15, 2021  

81. 24 år och skilt mig

Albin bygger brygga på sitt sommarställe i Värmland och hatar mygg. Lisette har blivit jourhem åt en skygg liten kissekatt och får inte sova på nätterna. Dessutom tänker hon äntligen bryta tystnaden om vad som har hänt med hennes pojkvän.

En av våra följare har skickat in ett mail om att hon precis har skilt sig. Hon var väldigt ung när hon gifte sig och känner nu att hon står på ruta ett igen. Albin är den enda i podden som har skiljt sig och berättar sin erfarenhet av det.

 

0.00 Hej! Hur är det?

13.46 Svarsmail ang dåliga psykologer och blygdläppar

19.40 Nytt mail om en ung tjej som precis har skilt sig. Albin berättar om hur det var för honom att skilja sig.

45.35 Snabbfrågor

59.53 Bloopers

 

Mejla in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller byggare).

June 8, 2021  

80. Var snäll mot din snippa!

Det är Lisettes sista pluggvecka, men hon mår inte speciellt bra. Dessutom är hon trött på att bli ifrågasatt när hon inte vill dricka. Albin har lyckats se en barnteaterföreställning han inte trodde att han skulle få se, och Lisettes lägenhet ska bli jourhem, eller var det horhem? Hon har också börjat med TikTok, men har fått lite kritik för det.
De här gången har vi fått återkoppling på våra två senaste mejl. Den första återkopplingen gör oss både glada och arga, och sen har vi fått höra vad som hänt med tjejen som ville bli kär. Det har hänt mycket på ett år!
Veckans nya mejl kommer från en tjej som skäms över sin snippa, och så får vi en snabbfråga om ödet, som leder in oss på ett långt samtal om huruvida allt händer av en anledning.

0:00 Klara, färdiga, gå!
20:45 Återkoppling på mejlet i avsnitt 78, från tjejen som tror att hon är för självupptagen.
34:52 Återkoppling från tjejen som ville bli kär.
42:35 Nytt mejl om att skämmas över sin snippa.
49:03 Snabbfrågor.
50:13 Snabbfråga om att tro på ödet.
57:22 Fler snabbfrågor.
01:02:17 Bloopers

Mejla in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller gynekologer).

June 1, 2021  

79. JAG VILL BLI KÄR!!

Lisette tog med Albin och Sanne på en vårutställning som hennes konstskola höll i. Har Lisette blivit en oskön konstsnobb eller är det Albin och Sanne som inte "förstår" konst? Vi har fått ett mail av en 19-årig tjej som känner sig stressad över att hon aldrig haft en partner. Hon vill väldigt gärna bli kär men vet inte hur man träffar nytt folk. Hon vågar absolut inte gå på date. Hur löser man det då?

 

0.00 Hej! Hur har veckan varit? + Sanne kommer på besök och stör.

20.36 Nytt mail där en 19-årig tjej känner sig stressad över att hon aldrig haft en partner. Hon vill väldigt gärna bli kär men vet inte hur man träffar nytt folk.

41.57 Gulliga anekdoter om hur våra farföräldrar träffades.

46.10 Snabbfrågor

56.02 Bloopers

 

Mejla in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller konstkritiker).

May 25, 2021  

78. Är jag för självupptagen?

Äntligen poddar vi i samma rum, efter några veckors poddande på distans. Albin har varit sjuk, och äntligen visas en reklamfilmen han har pratat om, och så avslöjar han vad det är reklam för. Lisette försöker uttala ordet "Lithuania", och har beslutat sig för att sluta dricka alkohol. Hennes utbildning lider mot sitt slut, och det är dags för vårutställning. Albin är bjuden, och förknippar konstutställningar med salta pinnar.
Vi har fått ännu ett svarsmejl om HS, och så har vi fått återkoppling från tjejen som skrev att hon blev äcklad av kärlek. Veckans nya mejl kommer från en tjej som fått höra av sin kompis att hon är självupptagen. Vad kan hon göra åt det? Och stämmer det?

00:00 Då kör vi igång!
09:34 Lisettes tankar om sitt drickande
15:23 Vårutställning
21:37 Svarsmejl om HS
24:27 Återkoppling från tjejen som blev äcklad av kärlek
28:20 Nytt mejl: Är jag självupptagen?
51:53 Säger våra lyssnare "tisda" eller "tissta"?
52:26 Snabbfrågor
59:15 Bloopers

Mejla in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller fiskare).

May 11, 2021  

77. (TW) Träningskonton på Instagram

Vardagsromantik. Albin har bytt däck på bilen och Lisette tvättar för första gången på 2 månader. Men något som är romantik-romantik är att det bara tog 2 veckor för Felipe att få sitt tyska visum. Så nu är han på väg tillbaka till Sverige innan han flyttar till Tyskland. Vi har också fått ett positivt mail från Australien plus ett mail där en lyssnare känner att hon jämför sig alldeles för mycket med influencers. Framförallt träningskonton, eller "rövkonton" som Lisette kallar dem. Hur slutar man jämföra sig så mycket?

0.00 Hej hej!

13.12 Svar om stjärntecken

17.33 Svarsmail om mens

20.57 Nytt mail om australiska pengar?

23.42 Nytt mail om att jämföra sig med andra tjejer på Instagram

55.59 Snabbfrågor

 

Mejla in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller PT:s).

May 4, 2021  

76. Vad är normal mens?

Den här veckan poddar vi på distans eftersom Albin varit sjuk och inte är helt frisk än. Han har varit på en rolig inspelning  som gjort honom på bra humör, och en som gjort honom på dåligt humör. Lisette har hjälpt Sanne att flytta, och så får vi en uppdateringen om Felipe och hans karantän och väntan på visum.

Vi har fått svar både från tjejen som skrev om sin kompis lägenhet som luktade illa, och från tjejen som fick ångest av onani och att prata om sex. Dessutom har vi fått ett nytt mejl från en tjej som får olika problem när hon får mens. Vad är egentligen en normal mens? Och vad är endometrios?

00:00 Hejsan!
15:26 Svarsmejl från tjejen vars kompis lägenhet stinker.
19:11 Hur var det egentligen att klippa förra avsnittet, där Sanne var med?
20:31 Svarsmejl från tjejen som fick ångest av att onanera.
25:25 Lisette ber Albin läsa mejl så fort han kan.
26:01 Nytt mejl om mensproblem (i normal hastighet).
41:08 Snabbfrågor.
41:26 Snabbfråga om vad vi skäms mest över.
45:43 Fler snabbfrågor.
47:04 Snabbfråga om det värsta vi blivit behandlade av en partner.
50:14 Fler snabbfrågor.
51:09 Snabbfråga om vad vi tänker om stjärntecken.
58:15 Vi rundar av och spelar en snutt av en valborgslåt.
59:50 Poddlåten featuring Hesa Albin.

Mejla in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller gynekologer).

April 20, 2021  

75. Ångest efter onani

I dagens avsnitt gästar vår vän Sanne (men hon är mest Lisettes vän). Det är intressant att ha en tredje vinkel på era problem.

Lisette har gråtandes vinkat av Felipe och de vet inte om de kommer ses om 2 veckor eller ett halvår igen. Albin lever annars sitt bästa liv nu; han har fått flera skådespelarjobb och Henrik har tagit sina första steg. Sanne är mest sjukt uttråkad av sitt liv mitt i pandemin.

I veckans nya mail vill en lyssnare ha råd om hur hen ska göra med sin starka ångest efter hen har onanerat. I hens familj har sex alltid varit tabubelagt och något som är fult och äckligt. Hur blir man egentligen av med den ångesten?

 

0.00 Hur har veckan varit och vem är Sanne?

27.41 Svarsmail till tjejen med kompisen som har ett hem som luktar skit.

30.31 Nytt mail som handlar om att få en stark ångest efter man onanerat.

56.53 Snabbfrågor

 

Mejla in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller sexologer).

April 13, 2021  

74. Min kompis lägenhet luktar skit

Lisettes pappa har åkt in akut till sjukhuset, och Albin har spelat in en ny reklamfilm. Henrik har fyllt ett år och Lisette bjöd in sig själv till kalaset. Dessutom har hon och Felipe sökt in till ett TV-program, men snart måste han lämna Sverige, och så börjar det hända grejer i fallet med 3-åringen som ska folkbokföras i Sverige.

Vi har fått ett svar från en lyssnare som - precis som tjejen i avsnitt 72 - lider av HS, och så har vi fått ett nytt brev från en lyssnare som gärna vill vara hemma hos sin kompis, men kompisens lägenhet luktar så illa att det knappt går att vara där. Men kompisen verkar inte märka någonting.

00:44 Hej! 
22:18 Svarsmejl om HS 
24:52 Nytt mejl om en kompis stinkande lägenhet
41:08 Snabbfrågor
44:28 Snabbfråga som leder in på vår podds historia
46:25 Snabbfråga som leder in på ett långt samtal om komplex, barndom, humor, och våra personligheter
52:49 Snabbfråga som leder in på lång anekdot om kärlek
55:58 Blooper

Mejla in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller luktsanerare).

March 30, 2021  

73. Äcklad av kärlek

Påsken närmar sig med flaxsteg. Lisette kommer som vanligt inte fira påsk men Albin och Alex (Beatsocker) har precis blivit klara med sina påsklåtar. Lite smakprov utlovas, men annars går låtarna att hitta på Spotify inom en mycket snar framtid. Som vanligt är vi väldigt tacksamma när ni skickar in svarsmail och det har vi även fått i det här avsnittet; ett svar till tjejen som lider av HS men även en uppdatering från tjejen med HS. Avsnittets nya mail handlar om att bli riktigt äcklad av kärlek och gulligull. Vad gör en när man får krypande ångest av att se andra gulla med varandra? 

 

0.00 gött snack

13.16 Albin släpper påskmusik med Beatsocker

20.59 Svarsmail till tjejen med HS + uppdatering från tjejen med HS

30.35 Nytt mail om att bli riktigt äcklad och illamående av kärlek

47.39 Snabbfrågor

 

Mejla in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller cigarrullare).

March 23, 2021  

72. Vågar inte visa Fiffi

Lisette har börjat med KBT och fått en uppgift att göra när hon åker tunnelbana. Albin filar på en showreel och söker skådespelarjobb. Och så gör han påskmusik.
Vi har fått ett svarsmejl om mamman som vägrar släppa taget, och så har vi fått ett nytt mejl från en tjej som lider av Hidradenitis suppurativa (HS). Hon får bölder på olika ställen på kroppen, och undrar hur hon ska berätta det för eventuella sexpartners utan att skrämma bort dem.

00:00 - Gôtt snack
17:05 - Svarsmejl om mamman som vägrar släppa taget (från avsnitt 71)
20:46 - Nytt mejl
35:50 - Snabbfrågor
49:09 - Bloopers

Mejla in ditt eget problem, så detaljerat du kan, till hjalpmigpodden@gmail.com. Fler bloopers finns på vår Patreon.

(Disclaimer: Varken Lisette eller Albin är utbildade psykologer, livscoacher, problemlösare, läkare, ingenjörer eller reseledare).

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App